SALDĒTAS DZĒRVENES
Lielās dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu un šķiedrvielām, kas ir bagātas ar fitoelementiem, kas ir nepieciešami vispusīgai labsajūtai. Izmantojiet dzērvenes pildījumos, mērcēs, sulās, smūtijos, salātos, auzu pārslu cepumos vai smalkmaizītes.
Dzērveņu ieguvumi veselībai:
- Novērst urīnceļu infekcijas
Dzērveņu sula, iespējams, ir vislabāk pazīstama ar savu urīnceļu infekciju (UTI) ārstēšanu. Dzērvenes satur savienojumus, kas pazīstami kā proantocianidīni, kuriem ir dabiskas antibakteriālas īpašības un kas var palīdzēt novērst Escherichia coli baktēriju pievienošanos urīnpūšļa un urīnceļu iekšējai virsmai, izraisot infekciju.
- Atbalstīt sirds veselību
Vairāki pētījumi ar cilvēkiem apstiprina, ka regulāra sulas vai ogu ekstrakta lietošana ir labvēlīga sirds veselībai, samazinot vairākus galvenos sirds slimību riska faktorus. Tie ietver holesterīna līdzsvara uzlabošanu, asinsspiediena pazemināšanu un savienojuma, ko sauc par homocisteīnu, samazināšanu, kas, kā zināms, bojā asinsvadu oderējumu.
- Aizsargā pret kuņģa čūlu un kuņģa vēzi
Dzērvenes satur augu savienojumu, kas var samazināt Helicobacter pylori baktērijas izraisīto kuņģa čūlu un kuņģa vēža risku. Lietojot dzērveņu produktus, kas dabiski ir bagāti ar šo savienojumu (pazīstami kā A tipa proantocianidīni), šķiet, ka tiek nomākta baktēriju augšana un rezultātā samazinās kuņģa vēža attīstības risks.
- Aizsargājiet no noteiktiem vēža veidiem
Dzērvenes ir viens no labākajiem pārtikas avotiem ursolskābei, augu savienojumam ar antioksidantu, pretiekaisuma un potenciālu pretvēža iedarbību. Ir konstatēts, ka tas ir īpaši noderīgs prostatas vēža gadījumā.